Srijeda, Srpanj 18, 2018

Evanđelje života - 1.dio

• Ponedjeljak, 29 Rujan 2014 00:00

Sveti Ivan Pavao II u prvom dijelu enciklike Evanđelje života ukazuje na sadašnje prijetnje ljudskom životu. Sveti Otac povezuje sadašnje  prijetnje ljudskom životu k korijenima nasilja otkrivenim u biblijskom izvještaju o prvom ubojstvu. Kajinovo ubojstvo svoga brata Abela nam daje uvid u veliku borbu ljudskog srca i posljedicama prolijevana nevine krvi. Božje pitanje odzvanja jasno danas kao i onda: "Gdje ti je brat tvoj?" i "Što si učinio?" Protuotrov grijehu začetom u srcu i provedenom u djelo, jest "škropljenička krv" što se ispunila u Kristu. Ta krv "otkupljuje, čisti i spašava", ali također objavljuje čovjeku da se "njegovo zvanje sastoji u iskrenom sebedarju".

Pogledajte priloženu prezentaciju.

Pročitano 1118 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Rujan 2014 20:30