Subota, Veljača 16, 2019
Prijava

Prijava

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Tko je Ivan XXIII

  • Utorak, 13 Svibanj 2014 00:00
  • Napisao/la  Uredništvo

Na našem molitvenom susretu održanom 3. svibnja upoznali smo se sa novim svetcem katoličke Crkve, Sv. papom Ivanom XXIII. Između mnogih zanimljivosti o ovom papi i novom svetcu, malo je poznato da je on zaštitnik diplomata i ambasadora, a još manje da mu je životna želja bila samo to da postane župnik u jednome od sela u njegovoj biskupiji.

Kako to obično biva s ljudima koji su u potpunosti predani Bogu i jedino Njega stavljaju na prvo mjesto te osluškuju svoj život u Kristu, tako je i ovaj svetac napravio velike i čudesne stvari, ne svojim snagama nego pouzdanjem u Gospodina. Iako je prije nego što je postao papa bio apostolski vizitator, delegat i nuncij uvijek je skromno naglašavao da ga se ne promatra kao čovjeka politike nego kao svećenika, pastira duša koji vrši svoju službu u Božje ime.

Već i sam podatak da je upravo ovaj papa sazvao II. Vatikanski sabor (11. listopada 1962.) u kojemu je Crkvu probudio, otvorio prema svijetu i pripremio viziju jedinstva među kršćanima dovoljno govori sam za sebe. Danas je sasvim jasno da je II. Vatikanski sabor papa Ivan XXIII mogao pokrenuti jedino nadahnut Duhom Božijim.

Pogledajte priloženu prezentaciju.

Pročitano 1374 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 14 Svibanj 2014 18:51

Molitveni susreti - teme

Pronađite nas na facebooku

moncler outlet online piumini moncler outlet woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet bologna golden goose pas cher golden goose pas cher golden goose pas cher golden goose pas cher golden goose pas cher golden goose pas cher golden goose outlet online golden goose outlet online golden goose outlet online golden goose outlet online golden goose outlet online golden goose outlet online sac lancel pas cher sac lancel pas cher sac lancel pas cher sac lancel pas cher sac lancel pas cher sac lancel pas cher scarpe hogan outlet scarpe hogan outlet scarpe hogan outlet scarpe hogan outlet scarpe hogan outlet kate spade outlet coach outlet michael kors outlet