Subota, Veljača 23, 2019
Prijava

Prijava

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Rasprava o pravoj pobožnosti prema Blaženoj Djevici Mariji, I i II dio

  • Nedjelja, 01 Lipanj 2014 00:00
  • Napisao/la  Uredništvo

Na našim svibanjskim susretima počeli smo obrađivati Raspravu o pravoj pobožnosti prema Presvetoj Djevici Mariji, seriju knjiga čiji je autor sv. Ljudevit Maria Gregnion Montfortski.

Teško je reći koliko nas je ova tema zaintrigirala i šokirala, još jednom smo se u našoj molitvenoj zajednici uvjerili koliko Božja riječ i njen put do čovjeka zna biti intrigantan, tajnovit i prodoran. Na samom početku smo se nemalo iznanadili da je upravo poznati slogan djelovanja sv. Ivana Pavla II „Totus Tuus“ (Sav Tvoj) originalno potekao od sv. Ljudevita Montfortskog.

Čovjek koji se rodio davne 1673. godine i koji je djelovao prvenstveno kako misionar i onaj koji pomaže najsiromašnijima u društvu, postaje prepoznat tek 250 godina nakon svoje svete smrti kada se prvi put objavljuju sabrana djela iz rasprave o pravoj pobožnosti prema Presvetoj Djevici Mariji. Blaženik postaje 1888. godine a Svetac tek 1947.

Sv. Ljudevit Montfortski je onaj koji se predao Blaženoj Djevici Mariji, onaj koji je sebe izvlastio iz svega što posjeduje i sve svoje predao na dar Mariji. Po Mariji mi kao grešnici, kao obični ljudi možemo jedino doći do Spasitelja i do Stvoritelja, možemo osjetiti Duha Svetoga. Po Mariji se Bog približio čovjeku i ona se kao službenica Božja u potpunosti prepustila milosti Boga Stvoritelja.

Marija je naša Majka, majka Crkve, ona je majka Isusa Krista koji je glava Crkve. Sv. Ljudevit Montfortski ističe da čovjek svojim snagama ne može daleko, čak niti toliko daleko da se približi Presvetom Trojstvu ako ne ide zajedno sa Marijom, ako ne zadobije Marijine milosti. Marija nam je najbliža, ona je žena, čovjek kao i mi, ona je ta koja nas daruje izobljem koje ne zaslužujemo, ali ga zadobivamo po milosti Božijoj.

Kao zajednica smo prisvojili sv. Ljudevita, on nas je preobrazio u Marijine robove da već na ovom svijetu u Marijinom ropstvu zadobijemo milost neograničene slobode od ovoga svijeta i njegovih napasti te da izmolimo za naše spasenje.

Pogledajte naše prezentacije (I. i II. dio) u prilogu i otkrijte i vi dragi čitatelji sv. Ljudevita Montfortskog, otkrijte Marijinu tajnu i u apsolutnoj slobodi svoga srca postanite Marijini robovi.

Pročitano 3066 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 23 Rujan 2014 17:16

Molitveni susreti - teme

Pronađite nas na facebooku

moncler outlet online piumini moncler outlet woolrich outlet online woolrich outlet online woolrich outlet bologna golden goose pas cher golden goose pas cher golden goose pas cher golden goose pas cher golden goose pas cher golden goose pas cher golden goose outlet online golden goose outlet online golden goose outlet online golden goose outlet online golden goose outlet online golden goose outlet online sac lancel pas cher sac lancel pas cher sac lancel pas cher sac lancel pas cher sac lancel pas cher sac lancel pas cher scarpe hogan outlet scarpe hogan outlet scarpe hogan outlet scarpe hogan outlet scarpe hogan outlet kate spade outlet coach outlet michael kors outlet