Četvrtak, Veljača 22, 2018

Rasprava o pravoj pobožnosti prema Blaženoj Djevici Mariji, III. dio

• Nedjelja, 22 Lipanj 2014 00:00

Na našem predzadnjem susretu prije ljetne stanke završili smo obradu Prave pobožnosti prema presvetoj Djevici Mariji. Tema je bila vezana za zadnji dio pobožnosti koji govori o savršenoj posveti Isusu Kristu.

Ljudevit Montfortski upravo nevjerojatnom preciznošću Marijinog vječnog zagovaratelja opisuje kako bi trebala izgledati prava pobožnost prema Isusu Kristu. Kako i sam kaže u uvodu sva naša savršenost stoji u tome da se upriličimo Isusu Kristu, da se s njim sjedinimo i njemu se posvetimo kroz pobožnost prema Djevici Mariji jer je upravo Ona ta koja je od svih stvorova najviše upriličena Kristu.

Ljudevit jednostavnim i prodornim izričajem objašnjava kakve bi vježbe trebali provoditi u praksi vezane uz ovu pobožnost. Konačno i iznad svega ističe sve divne učinke koje ova pobožnost može donijeti duši koja ih vjerno provodi.

Pogledajte priloženu prezentaciju!

Pročitano 1141 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 27 Rujan 2014 11:43