Utorak, Kolovoz 21, 2018

Sveta Potvrda

• Nedjelja, 19 Siječanj 2014 13:00

Tema našeg susreta je bila sakrament Potvrde ili Krizme. Danas se u svakodnevnom govoru sakrament potvrde naziva i krizmom, no, to ponekad može izazvati nepotrebnu jezičnu nejasnoću. Naime, krizma je grčka riječ koja znači pomast, pomazanje, odnosno označava mješavinu maslinovog ulja i balzama, koju posvećuje biskup na Veliki četvrtak, točnije na prijepodnevnoj Misi posvete ulja.

Sakrament Potvrde je sakrament po kojemu primamo puninu Duha Svetoga da po milosti Njegovoj zrelo svjedočimo svoju vjeru i svoju pripadnost Crkvi. To je sakrament po kojemu krizmanik ulazi u "svijet odraslih" u vjeri.

Pogledajte priloženu prezentaciju i vođeni naznačenim odlomcima iz KKCa obnovimo svoju vjeru i trajni pečat koji smo dobili po Duhu Svetom.

Pročitano 1529 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 26 Siječanj 2014 11:40

Srodni sadržaj (po oznakama)

Više u ovoj kategoriji: « Krštenje Euharistija »