Subota, Prosinac 15, 2018

Međunarodni dan obitelji

Međunarodni dan obitelji (4)

Tradicionalno u svibnju organiziramo obilježavanje Međunarodnog dana obitelji kako bi potaknuli djelovanje svih nadležnih subjekata u korist obitelji, ukazali na izazove i poteškoće s kojima se obitelji susreću u svakodnevnom životu te zajednički djelovali za dobrobit obitelji u Hrvatskoj.

Društvena uloga obitelji treba se izraziti također i u političkom posredovanju: obitelji se, naime, moraju prve založiti da državni zakoni i ustanove ne samo ne vrijeđaju, već da i podržavaju i pozitivno štite prava i dužnosti obitelji. U tome obitelji moraju postajati sve svjesnije da su one »pobornici« takozvane »obiteljske politike« i da preuzimaju odgovornost za preobražaj društva; u protivnome, one će prve postati žrtvom onih zala, koja bi samo ravnodušno promatrale.

(Familiaris Consortio)

Odabrano