Petak, Listopad 20, 2017

FOTO: Proslava Dana župe bl. Ivan Merz i međunarodnog dana obitelji

• Petak, 16 Svibanj 2014 00:00

Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti - Blaženi Alojzije Stepinac u suradnji sa Župom bl. Ivana Merza, Špansko organizirala je u subotu 10. 5. 2014. po četvrti put obilježavanje Međunarodnog dana obitelji na Trgu 101. brigade u zagrebačkom kvartu Špansko - Oranice.

Ovogodišnja manifestacija bila je u mnogočemu posebna i svečanija jer se ujedno proslavljao i Dan župe bl. Ivana Merza. Pročitajte naše dojmove te u nastavku pogledajte fotoalbum.

Uoči početka manifestacije održano je s početkom u 10,00 sati svečano euharistijsko slavlje na Dječjem trgu, a koje je predvodio i na kojemu je propovijedao prof. dr. sc. Tonči Matulić, uz koncelebraciju svećenika i župnika iz dekanata. Zaista, propovijed koju smo čuli nam se duboko urezala u pamćenje, a nadamo se, da nam se rečeno nastanilo i u srcima. Još jednom smo svjedočili kako je Božija riječ uistinu živa i djelotvorna; oštrija je od svakog dvosjekla mača; prodire dotle da dijeli dušu i duh, zglobove i moždinu te prosuđuje nakane i misli srca (Hebrejima 5, 12).

U cjelodnevnom bogatom kulturno - zabavnom programu sudjelovalo je oko 2.000 građana koji su ovaj predivan sunčani dan proveli uz brojne igre za djecu i roditelje te nastupe zanimljivih izvođača.

Posebnost Dana obitelji je i u tome što obitelji taj dan ne trebaju kuhati i pripremati ručak jer je organiziran besplatan ručak za sve sudionike. Ovom prigodom podijeljeno je ukupno 1.000 porcija graha s kobasicama.

Iz bogatog programa izdavajmo nastup Mladena Bodaleca iz Prljavog kazališta, koji je nazočne oduševio izvedbom 'Ruže Hrvatske' i 'Lupi petama'. Nastupili su brojni KUD-ovi i plesne skupine, među kojima izdvajamo Plesni studio Bravo s najmlađim brejkerima, Plesni studio LILI BO koji je predstavio male plesače od 2-6 godina, KUD Veseli Posavljaci i dr.

Animatori Udruge bili su obučeni u tradicionalne hrvatske nošnje iz različitih krajeva: Dalmacije, Hercegovine, Slavonije, Zagorja, Posavine, Like, ... te su na taj način podsjetili na bogatstvo kulture Hrvatskog naroda, kao i na različita mjesta s kojih su doselile obitelji u naselje Špansko - Oranice.

U poslijepodnevnim satima na improviziranom košarkaškom terenu najprije su svoje snage odmjerile dvije ženske ekipe uglavnom sačinjene od mama iz našeg kvarta. Mame su osim zavidne linije pokazale i izuzetnu kondicijsku spremnost te vrlo solidne košarkaške vještine.

Nakon njih na red su došle muške ekipe, sastavljene od fizički spremnih očeva koji su voljni pokazati da se unatoč pokojoj sijedoj na glavi na njih još uvijek može računati. Rezultat je u ovom dvoboju bio puno manje bitan od podatka da nitko od igrača nije ozlijeđen.

Nakon završenih muških i ženskih susreta sasvim neočekivano je došlo do susreta pobjedniče ženske i gubitničke muške ekipe. Žene su i ovaj put bile spremnije i čvršće te su u prvoj utakmici uvjerljivo odnijele pobjedu. Kako se muška ekipa ne bi osjećala ugroženo te kako bi zadovoljila svoj muški ego, žene su dopustile revanš i tada neočekivano izgubile (sami procjenite da li je to bilo slučajno ili namjerno). Nakon mama i očeva košarkaškim terenom su puno suverenije i profesionalnije vladala djeca različitih uzrasta.

Uoči završnog koncerta Angelsa, grupe koju čine četiri pjevačice koje su oduševile i rasplesale okupljene mame i tate, održan je pravi mali dječji disco gdje je stotinjak dječaka i djevojčica plesalo uz najnovije hitove.

Zahvaljujemo svima koji su uložili svoje vrijeme i trud u organizaciji ovog događanja! Vidimo se slijedeće godine!

View this photo set on Flickr

Pročitano 2594 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 17 Svibanj 2014 05:12

Odabrano