Nedjelja, Prosinac 17, 2017
Prijava

Prijava

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Stop kršćanofobiji

  • Napisao/la  Uredništvo

Udruga je pokrenula kampanju STOP KRŠĆANOFOBIJI kao reakciju na sve učestalije napade, ismijavanja i otvorenu netoleranciju i diskriminaciju prema kršćanima od nekih organizacija, udruga, službenih institucija i medija, a posebno kada se radi o napadima na pravo na slobodu mišljenja i izražavanja misli, te na slobodu savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja.

Ljudska osoba ima pravo na vjersku slobodu. Takva se sloboda sastoji u tome što svi ljudi moraju biti slobodni od pritiska bilo pojedinaca bilo društvenih skupina ili bilo koje ljudske vlasti, i to tako da u vjerskoj stvari nitko ne bude primoravan da radi protiv svoje savjesti ni sprečavan da radi po svojoj savjesti, privatno i javno, bilo sam bilo udružen s drugima, unutar dužnih granica.

(Dignitatis Humanae, br. 2)

'Netolerancija i diskriminacija prema kršćanima uključuje nijekanje njihovih prava, primjerice, na području slobode izražavanja i slobode savjesti. Vjerska je sloboda osobito ugrožena s obzirom na njenu javnu i institucijsku dimenziju.'

Dr. Gudrun Kugler, Ured za praćenje netolerancije i diskriminacije protiv kršćana u Europi

Kontaktirajte nas da održimo predavanje i edukaciju i u Vašoj sredini!

Pročitano 3399 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 08 Ožujak 2014 10:26

Projekti

Pronađite nas na facebooku