Četvrtak, Veljača 22, 2018

Dobra nakana i odluka kod sv. pričesti

• Ponedjeljak, 18 Svibanj 2015 00:00

Dobra nakana

1. Dragi Spasitelj reče jednom: »Svako drvo, koje ne rađa dobra roda, isjeći će se i u oganj baciti.«

Drvo je čovjek. On mora plodove nositi, t. j. on mora dobra djela obavljati za cijelog svog života.

Sve misli, govori i čini cijelog našeg života moraju biti dobra djela.

Stoga kaže sv. Pavao: »Ili jeli ili pili ili što drugo radili, činite sve na slavu Božju.«

Kada se ujutro probudiš, mora tvoja prva misao biti Bog. Kad ustaneš reci: Bogu za ljubav ustajem. Ako ideš u crkvu ili u školu: U ime Božje idem.

Kad učiš ili što radiš: Sve Bogu na slavu! Ako ideš na igru ili zabavu: Isuse, sve za Tebe!

Isto tako čini kod jela i kod počivanja, kod spavanja i kod svega, što činiš.

To se zove dobra nakana.2. Ova nakana je zbilja dobra. Ona čini cijeli život službom Božjom, ona čini svaki čas našeg života dobrim djelom i pripravlja nam mnogo zasluga za nebo.

Svakako moramo još spomenuti i to, da onaj, koji hoće, da od svakog dobrog djela ima zaslugu, mora biti u stanju milosti posvećujuće.

Tko je u smrtnom grijehu, neprijatelj je Božji, i ne može nikada ništa zaslužna učiniti za nebo.

Odluči stoga danas kod svete Pričesti:

1. da nećeš nikada i pod ni jednu cijenu učiniti smrtnoga grijeha;

2. da nećeš lakoumno i rastreseno živjeti, nego ćeš često pobuditi dobru nakanu i moliti strelovite molitvice.

Izvor: Molitvenik Put Srcu Spasiteljevu, Zagreb 1934.

Pročitano 1383 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Svibanj 2015 17:07
Više u ovoj kategoriji: « Moć svete mise