Četvrtak, Veljača 22, 2018

Sveci o euharistiji

• Četvrtak, 10 Travanj 2014 00:00

"Bez Presvete Euharistije ne bi bilo nikakve sreće na ovom svijetu, život ne bi bio podnosiv. Kad primamo sv. Pričest, primamo našu radost i našu sreću." - Ivan Marija Vianney

"Idite dakle k sv. Pričesti, moja braćo, dolazite k Isusu sa ljubavlju i pouzdanjem! Primajte Ga kao hranu duše! Živite od Njega, da za Njega živjeti možete. Ne recite, da nemate vremena, da imate previše posla. Zar nije božanski Spasitelj rekao: Dođite k meni svi, koji ste umorni i opterećeni, i Ja ću vas okrijepiti!" Zar biste se mogli jednom ovako nježnom i ljubaznom pozivu opirati??"- Ivan Marija Vianney

"Kad se približiš k Svetohraništu, misli, da On... na tebe čeka dvadeset stoljeća." - Josemaría Escrivá

"Bilo je u prvim danima mog boravka u Arsu. Živio je ovdje jedan čovjek, koji nikad nije prošao mimo crkve, a da se ne bi u nju navratio. Ujutro, kad bi išao na posao, i uvečer, kad bi se vraćao, ostavljao bi svoju lopatu i motiku pred vratima i ostajao dugo vrijeme klanjajući se pred Presvetim Sakramentom. Ja sam vrlo rado to gledao. Pitao sam ga jednom, što on govori našem Gospodinu za vrijeme svojih dugih posjeta. Znate, što mi je odgovorio? "No, gospodine župniče, ja Mu ne velim ništa. Ja gledam Njega, On gleda mene". Kako lijepo je to, moja djeco, kako lijepo je to!!!" - Ivan Marija Vianney

"Misa je dugačka, kažeš, a ja dodajem: jer je tvoja ljubav kratka." - sv. Josemaría Escrivá

"Najveće, što jest i može da bude, moja draga braćo, jest Presveti oltarski Sakramenat. Ako vi sva dobra djela cijeloga svijeta usporedite sa jednom dobrom i dostojnom primljenom Pričešću, to je onda tako, kao kad biste zrno pijeska stavili uz jedno brdo. Poslije sv. Pričesti molite se! Dragi Bog će vam dati u srce, kako da se molite. On će vam u svojoj dobroti dati sve, što ga molite, ako Mu prikazujete Njegova Sina i zasluge Njegove muke i smrti." - Ivan Marija Vianney

"Sva se naša sreća sastoji u tomu, da onakav život vodimo, te bismo bili dostojni, da često primamo našeg Spasitelja, jer po tom se smijemo nadati nebu." - Ivan Marija Vianney

"Kad se ide k sv. Pričesti, osjeća se nešto posve izvanredna, jedna neopisiva prijatnost, koja prostruji kroz cijelo tijelo i dopre do krajnih dijelova. Što je to? --To je Isus, koji se sa svim dijelovima našeg tijela sjedini i učini, da oni od miline uzdrhtanu. Mi smo prisiljeni, da sa sv. Ivanom kažemo: "Gospodin je."" - Ivan Marija Vianney

"Vi, koji samo rijetko pristupate k stolu Gospodnjemu, premda vjerujete u stvarnu prisutnost Kristovu u Presvetom oltarskom Sakramentu, i dosta često ste bili o tom poučeni, da je Presveta Euharistija za vašu siromašnu dušu bezuvjetno potrebna hrana, da li znadete, što činite? Vi činite slično, što i Židovi. Mi njima predbacujemo, što Spasitelja Isusa Krista nisu primili i kao svog Mesiju priznali. Zasljepljeni Židovi su postupali tako, jer Ga nisu upoznali. No vi Ga poznate, i ipak Mu nanosite istu sramotu, time što nemate nikakve želje, da svoju dušu u sv. Pričesti s Njim sjedinite." - Ivan Marija Vianney

Pročitano 2490 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 10 Travanj 2014 13:51

Duhovnost