Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Od 2019. provodimo projekt ‘Obiteljska škola bračne komunikacije i roditeljskih kompetencija’, kojeg je sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Bračni parovi i obitelji s kojima smo surađivali izrazili su potrebu za stjecanjem znanja i vještina o kvalitetnoj bračnoj komunikaciji, konstruktivnom rješavanju problema, odgojnim izazovima s kojima se susreću tiiekom odrastanja njihove djece.

Kako razumjeti i prepoznati stvarne potrebe svoje djece, odgovoriti na zahtjeve djece u pogledu praćenja mode i trendova, neprihvatljivog ponašanja, adolescencije, postavljanja jasnih granica, pregovaranja, komunikacije s djetetom, pružanja kvalitetne podrške tijekom odrastanja – tek je dio problema s kojima se susreće svaki roditelj.

Djeca su također suočena s brojnim izazovima u današnjem okruženju. Moderne tehnologije, društvene mreže, rizična ponašanja (…). Nalaze se pred brojnim odgojnim izazovima u kojima je nesumnjivo izrazito važna uloga roditelja.

Zato smo pokrenuli projekt Obiteljska škola bračne komunikacije i roditeljskih kompetencija.

Želja je udruge da kroz predavanja, tečajeve i edukacije roditeljima pružimo odgovore na ova pitanja te povećamo njihove roditeljske kompetencije.

Obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom virusa i ograničenja vezana uz javna okupljanja, odlučili smo izraditi i vlastitu mobilnu aplikaciju putem koje ćemo provoditi različite e-edukacije i e-seminare za bračne parove i mlade s ciljem povećanja znanja i vještine bračne komunikacije, nenasilnog rješavanja problema i primjerenih odgojnih postupaka.

Koliko nam je poznato, ovo bi bila prva takva mobilna aplikacija u Hrvatskoj te predstavlja socijalnu inovaciju.

Želite li doznati više o ovom projektu ili organizirati predavanje za roditelje u vašem okruženju, slobodno nas kontaktirajte!

Predavači

Krešimir Miletić, univ.spec.act.soc., dipl. socijalni radnik. Završena edukacija za voditelje Psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji, rad s djecom koja imaju rizično ponašanje,  voditelj mjere stručne pomoći i potpore u ostvarivanju roditeljske skrbi. Suradnik u provedbi zaručničkih tečajeva Zagrebačke nadbiskupije. Završio Poslijediplomski specijalistički studij ‘Management neprofitnih organizacija i socijalno zagovaranje’.

Mirta Miletić, diplomirani kateheta, završen četverogodišnji studij logoterapije, Teen star edukator,  podučavateljica Billingsove metode, suradnica u provedbi zaručničkih tečajeva Zagrebačke nadbiskupije.

Krešimir i Mirta Miletić roditelji su petero djece.