Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac pokreće molitvenu akciju ‘Moli za saborskog zastupnika‘, kao naš zajednički doprinos pozitivnim promjenama u našoj Domovini.

Cilj ove akcije je pokrenuti mrežu molitelja koja će moliti za saborske zastupnike i zastupnice Hrvatskog sabora.

Nama u ovome projektu nisu važne stranke kojima pripadaju, njihovi trenutni stavovi ili politike za koje se zalažu.

Nama je važno njihovo urođeno ljudsko dostojanstvo i vrijednost koje svaki čovjek ima pred Gospodinom.

Važno nam je da ih molitvom zagovaramo pred Gospodinom i na taj način pomognemo da odluke koje donose u Hrvatskom saboru budu nadahnute Božjom mudrošću i Božjim duhom!

Želimo moliti da ih u njihovom svakodnevnom djelovanju vodi duh služenja i ljubavi prema Hrvatskoj i Hrvatskom narodu, usmjerenost općem dobru, poniznost i mudrost.

Mi molimo za njih kao osobe, koje donose iznimno važne i odgovorne odluke koje se tiču svih nas, našeg naroda, naših obitelji i budućnosti naše djece. Pridruži se!

Želimo Vam mir i dobro!

Tekst molitve:

Gospodine Bože, stvoritelju svijeta, jedini vječni vladaru, u kojem je sva vlast, gospodstvo i snaga, koji si gospodar vjekova, i mudri upravitelj vih vremena. Oče naš!

Svakome od nas ljudi povjerio si zadaću gospodarenja prirodom i uređenja vlastitoga života. Predao si nam vlast, i povjerio je na početku stvaranja. Okupljeni u narode, tu vlast, povjerenu svakome od nas, predajemo svojim predstavnicima koje biramo. Stoga je ona i dalje sveta, tvoja, od tebe data – onako kako kaže apostol Pavao: „nema vlasti doli od Boga!“

Ti si otac svakog naroda. Svakog od njih si stvorio drukčijim od drugih. Svakom od naroda povjerio si zadaću da bude čuvar svoje baštine, zemlje, kulture, gospodarstva. Vlast koju smo im predali, od Tebe je, Stvoritelju!

Ti od nas tražiš da molimo za svoje poglavare. Stoga, Tebi vjerujući, donosimo ti ih u svojim molitvama. Da vlast od tebe povjerena, bude od Tebe i slijeđena.

Duše Sveti Tješitelju, dođi u njihovo srce sa svojom milošću i svetom ljubavlju i daj im dar mudrosti; da prianjaju uz Božje istine i da im Bog bude jedino mjerilo u prosuđivanju svih božanskih i ljudskih stvari.

Daj im dar razuma; da što dublje zarone duhom svojim u otajstvo svete vjere koliko je to u ovozemaljskom vremenu moguće.

Daj im dar savjeta; da se uklanjaju zasjedama đavla i svijeta, a u dvojbi da uvijek prigrle što je više na slavu Božju i njihovo spasenje.

Daj im dar jakosti; da osobitom odlučnošću svladaju sve napasti i ostale zapreke u duhovnom životu.

Daj im dar znanja; da pravo spoznaju što i kako treba vjerovati i da ne bi zastranili u duhovnom životu.

Daj im dar pobožnosti; da Bogu, svetima i službenicima Crkve dužno štovanje i čast iskazuju, a nevoljnima za ljubav Božju u pomoć pritječu.

Daj im dar straha Božjega; da se čuvaju grijeha, bojeći se uvrijediti Boga iz sinovskog poštovanja prema Božjem Veličanstvu.

Čuvaj svakog od njih da im istina bude jasna, a laž prozirna; srce pošteno i spremno na služenje; dobrota sveta.

To Te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen.