Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dragi štovatelji blaženog Alojzija Stepinca!

Devetodnevnom pripremom, od 1. do 9. veljače 2022., pripremali smo se za proslavu Stepinčeva. Ove godine kroz devetnicu na poseban način smo razmatrali temu priprave za brak, braka i obitelji u blaženikovim spisima, pismima i propovjedima.

Razmatrali smo isječke iz Stepinčevih pisama zaručnici Mariji Horvat, odlomke njegovih propovjedi u kojima nam govori o braku i obitelji te molili litanije blaženog Alojzija Stepinca i Molitvu za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca.

Na samo Stepinčevo u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću bit će tri euharistijska slavlja.Prva sveta misa bit će ujutro u 8 sati, a predslavit će ju preč. Branko Fresl, rektor katedrale sv. Tereze Avilske u Bjelovaru i župnik istoimene župe.Središnje euharistijsko slavlje u 10:30 predslavit će predsjednik HBK, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić. Ovo slavlje moći će se pratiti i preko Laudato TV-a.

Stepinčevo ćemo završiti zahvalnom svetom misom u 17 sati koju predslavi o. Marko Glogović, župnik u Sveticama i voditelj Udruge „Betlehem“.

Na kraju euharistijskog slavlja u 17 sati, predsjednik Udruge Stepinac, Krešimir Miletić, univ. spec. act. soc. uručit će Nagradu za promicanje obiteljskih vrijednosti za 2021. godinu o. Marku Korneliju Glogoviću za njegov izniman doprinos na području promicanja kulture života, zaštite života od začeća i skrb za trudnice, kao i za cjelokupni rad kroz djelovanje u Udruzi Betlehem.

Nagradu čini reljef u bronci, na Biblijsku temu ‘Bijeg u Egipat’, dimenzija 30×30 cm, koji je izradila akademska kiparica Linda Milić Kršnjavi.

Nagradu za promicanje obiteljskih vrijednosti pokrenuli smo s ciljem da se nagrađivanjem zaslužnih pojedinaca i organizacija promiču najbolje prakse i primjeri onih koji su svojim djelovanjem, svjedočanstvom i rezultatima rada značajno utjecali na promicanje obiteljskih vrijednosti u Hrvatskoj.

To je također i prilika da im zahvalimo te ih ohrabrimo za daljnje djelovanje. Vjerujemo da ovaj projekt može potaknuti i inspirirati i mnoge druge na djelovanje u korist braka i obitelji u našoj Domovini!

Želimo svim korisnicima aplikacije Lojzek blagoslovljeno Stepinčevo!